بازاریابی چریکی
مفهوم بازاریابی چریکی
تا حالا واژه چریکی به گوشتون خورده؟ سربازها در جنگ های چریکی با تکنیک های غافل گیر کننده و پیش بینی نشده دشمن رو شکست میدن. از این عبارت توی علم بازاریابی هم استفاده میشه. بازاریابی چریکی دقیقا مثل جنگ های چریکی قراره مشتری رو غافلگیر کنه و باعث جلب توجه بسیار زیاد بشه. به بازاریابی چریکی، بازاریابی پارتیزانی هم گفته میشه و در در انگلیسی به نام گوریلا مارکتینگ (guerrilla marketing) شناخته میشه. تمام تلاش شرکت هایی که از بازاریابی چریکی استفاده میکنن این هست که با هزینه کم بیشترین بازخورد و توجه رو بگیرن. چون این مدل بازاریابی غیر متعارف هست بیشتر در ذهن میمونه و سریع بین افراد معمولی وایرال میشه.
تاریخچه بازاریابی چریکی
مفهوم بازاریابی چریکی اولین بار در سال ۱۹۸۴ توسط شخصی به نام « جی کنراد لوینسون » در کتابی تحت عنوان «بازاریابی چریکی» برای کسب و کارهای کوچک مطرح شد. قبلا هم اشاره کردیم که بازاریابی چریکی هدفش حداقل کردن هزینه هست برای همین اقای لوینسون معتقد بود میتونه راه کار خوبی برای کسب و کارهای نوپا و کوچک باشه.
درسته که برای اجرای بازاریابی چریکی به پول کمی نیاز هست اما خلاقیت و نوآوری حرف اول رو میزنه. در واقع توی این روش شرکتی موفقه که بتونه از خلاقیت بیشتری استفاده کنه.
این مدل بازاریابی در ذهن مشتری تاثیر زیادی میذاره و احساسات افراد رو هدف قرار میده و یک بازاریاب خوب میدونه که اگر بتونه احساسات افراد رو تحت تاثیر قرار بده ، گل رو زده و باید بشینه کنار و افزایش فروش شرکت رو نگاه کنه.
یک سالی یه برند بیمه سرقت موبایل برای اینکه اهمیت خدماتش رو به مردم بیشتر نشون بده یکسری سارق استخدام کرد و ازشون خواست توی جیب افراد تراکت تبلیغاتی این بیمه رو قرار بده و نوشته داخل تراکت این بود که “تلفن همراه شما میتونست به همین راحتی دزدیده شود. با بیمه کردن موبایل خود از ضرر آن جلوگیری کنید”. افراد بعد از دیدن این کاغذ در جیب خود تازه به اهمیت این نوع بیمه پی میبردن.
قبل از اینکه بریم سروقت نمونه های بازاریابی چریکی باید این نکته رو اشاره کنم که در بازاریابی امکان ازمون و خطا وجود نداره و قبل از اجرا کار باید جوانب زیادی رو سنجید.
نمونه های بازاریابی چریکی در دنیا
شکلات کیت کت:
این شرکت با طراحی نیمکت های پارک ها به شکل شکلات کیت کت تونست توجه زیادی رو به خودش جلب کنه.
یک برند خلاق دوربین عکاسی با قرار دادن بیلبورد تبلیغاتی در مترو و استفاده از لامپ هایی که هر از گاهی روشن میشدن انگار فلاش دوربین هستن تونست توجه زیادی رو بگیره و هیچ کسی بی تفاوت از کنار اون بیلبورد عبور نمی کرد.
کوکاکولا از جمله برندهایی هست که از بازاریابی چریکی به بهترین نحو استفاده میکنه
اخرین نمونه خارجی هم مربوط به یک شرکت ضدکک حیوانات هست که در یک مرکز خرید اجرایی شد و از بالا مردم مثل کک بودن و تاثیر خیلی زیادی تونست روی آدما بذاره
نمونه های بازریابی چریکی در ایران
اما نمونه ایرانی هم کم نداریم. یکی از نمونه های نسبتا جالب بازاریابی چریکی در ایران رو فیلم به وقت شام انجام داد. افرادی با پوشش داعش در مرکز خرید کوروش حضور پیدا کردن و باعث ترس مردم شدن. درسته که این کار انتقادهای زیادی رو به دنبال داشت اما تونست خودش رو توی متن اخبار جا بده.
کلا استفاده از دستگیره وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس برای تبلیغات امری رایج شده و برند های زیادی در دنیا و همچنین ایران از این روش استفاده کردن.
سخن آخر
در اخر باید اشاره کنم که بازاریابی چریکی درسته که با هزینه کم هم قابل اجراست اما اگر درست اجرا نشه میتونه تبلیغ منفی برای برند باشد.
نویسنده: سحر شهرام پور
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
یادگیری تسهیل شده با استفاده از فن آوری های نوین آموزشی
تکنولوژی به عنوان پدیده ای جذاب به عنوان بخشی از زندگی روزمره ی اساتید و معلمان در آمده است و استفاده از فن آوری های نوین آموزشی از عوامل تاثیرگذار بر ارتقای کیفیت آموزش و ارتقای سیستم های بهداشتی است.
آیا بازاریابی احساسی ارزان ترین نوع بازاریابی است؟
از کلیه خود چه می دانید؟
دیالیز به زبانی ساده
هدف از ارائه این مجموعه، کمک به شما برای کنارآمدن با بخشی از تغییرات زندگی است. این سایت به شما و اعضای خانواده کمک میکند تا مطالبی را در مورد درمان نارسایی کلیه یاد بگیرید. هیچ دو نفری به دیالیز یک جور پاسخ نمیدهند. شما مهمترین عضو تیم درمان هستید و تنها نیستید. ما در این سفر همراه شمائیم.